De goda, men ack så pillriga att göra, biskvierna kommer här i ett långpannerecept. 20-25 personer
Mandelbotten
300 g mandel
4½ dl florsocker
3 äggvitor
Smörkräm
250 g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
3 äggulor
3-4 msk kallt kaffe
2 msk kakao
Glasyr
225 g mörk blockchoklad
1-1½ msk neutral olja
Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda det med mandelsockret. Bred ut på bakpapper i en långpanna. Grädda i 175 grader i 10 min.
Vispa ingredienserna till smörkrämen till en slät smet. Bred ut på mandelbottnen när den svalnat. Ställ kallt.
Smält chokladen med oljan och pensla på den stelnade smörkrämen. Ställ kallt igen och skär kakan i bitar.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar