söndag 29 augusti 2010

Chokladbiskvier

De goda, men ack så pillriga att göra, biskvierna kommer här i ett långpannerecept. 20-25 personer

Mandelbotten
300 g mandel
4½ dl florsocker
3 äggvitor

Smörkräm
250 g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
3 äggulor
3-4 msk kallt kaffe
2 msk kakao

Glasyr
225 g mörk blockchoklad
1-1½ msk neutral olja

Mal mandeln, blanda med florsockret. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och blanda det med mandelsockret. Bred ut på bakpapper i en långpanna. Grädda i 175 grader i 10 min.

Vispa ingredienserna till smörkrämen till en slät smet. Bred ut på mandelbottnen när den svalnat. Ställ kallt.
Smält chokladen med oljan och pensla på den stelnade smörkrämen. Ställ kallt igen och skär kakan i bitar.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...