Lättlagad och god bjudmat. 4 portioner
4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
Sås
1 köttbuljongtärning
ca 2 tsk ljus fransk senap
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
½ tsk dragon
ev lite soja
Gratinering
4 skivor ost
Bryn kotletterna hastigt på båda sidor. Salta och peppra och lägg kotletterna på ett fat så länge.
Sås
Smula ner buljongtärningen i pannan. Tillsätt senapen och rör om. Häll i vattnet, rör om, tillsätt grädde och crème fraiche. Låt det koka ihop tills såen är lite simmig. Smaka av med dragon och ev soja.
Häll såsen i en ugnsäker form och lägg kotletterna ovanpå.
Lägg en ostskiva på varje kotlett och gratinera i 250 grader tills osten smält och fått fin färg.
Servera med kokt potatis och grönsaker tex kokt broccoli eller bönor.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar