lördag 26 november 2011

Herrgårdskotletter

Lättlagad och god bjudmat. 4 portioner

4 fläskkotletter
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar

Sås
1 köttbuljongtärning
ca 2 tsk ljus fransk senap
1 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
½ tsk dragon
ev lite soja

Gratinering
4 skivor ost

Bryn kotletterna hastigt på båda sidor. Salta och peppra och lägg kotletterna på ett fat så länge.

Sås
Smula ner buljongtärningen i pannan. Tillsätt senapen och rör om. Häll i vattnet, rör om, tillsätt grädde och crème fraiche. Låt det koka ihop tills såen är lite simmig. Smaka av med dragon och ev soja.

Häll såsen i en ugnsäker form och lägg kotletterna ovanpå.
Lägg en ostskiva på varje kotlett och gratinera i 250 grader tills osten smält och fått fin färg.

Servera med kokt potatis och grönsaker tex kokt broccoli eller bönor.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...