fredag 19 november 2010

Helstekt fläskfilé med rosépepparsås

Gjorde detta nyårsafton 2009 och det blev väldigt gott. Såsen är superb!

600 g fläskfilé
Smör att steka i
Salt
Peppar

Rosépepparsås
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 scharlottenlökar
3 dl hett vatten
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk tomatpuré
2 dl grädde (kokbar)
1 msk rosépeppar
Salt
Peppar

Ugn 200 grader.
Putsa köttet och bryn runt om i stekpanna. Salt och peppra och sätt in köttet i ugnen i 20-30 minuter beroende på filéns tjocklek.
Hacka löken och fräs i smör. Pudra över vetemjölet och späd med det heta vattnet under omrörning.
Tillsätt fond, tomatpuré och grädde. Sjud sakta utan lock ca 5 minuter. Krossa pepparkornen lite lätt och rör ner i såsen. Smaka av med salt och peppar.

Ta ut köttet och låt vila några minuter innan det skärs upp.

Servera med ris, pasta, pommes Anna eller råstekt potatis och en grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...