fredag 12 november 2010

Dragon-och senapskyckling

God kycklingrätt att laga i lergryta men även på vanligt sätt i ugn. 4 portioner.

1 stor gödkyckling, 1,3-1,5 kg
3 msk japansk soja
3 msk dijonsenap med honung
1 klyfta vitlök
1½ tsk torkad dragon
3/4 tsk salt

Tillbehör
Ris
Haricot verts

Stycka kycklingen. Blanda soja, senap, pressad vitlök och dragon och häll över kycklingbitarna. Ställ kallt några timmar eller över natten. Rör om några gånger.

Blötlägg lergrytan 15 min. Lägg i kycklingen med marinaden och ställ in i kall ugn på nedersta falsen. Salta.

Sätt ugnen på 250 grader och stek kycklingen ca 1 1/4 tim. Ta ev av locket de sista 5min.

Du kan också steka bitarna i ugnsäker form 200-225 grader ca 25 min eller bryna dem i panna på spisen och sedan eftersteka dem 20-30 min under lock.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...