Hämtad ur filmen Waitress. 6-8 portioner.
Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
2 msk socker
Fyllning
2 dl vispgrädde
½ dl creme fraiche
2 msk Baileys likör
200 g hackad vit choklad
200 g hackad mörk choklad
25 g smör
1,5 tsk stötta hela kardemummakärnor
Ca 25 g minimarshmallows eller klippta stora
Rivet apelsinskal
Gör pajdegen, klä en form och förgrädda i 175 grader ca 10 min.
Värm knappt hälften av grädden, crème fraichen och Baileys. Precis innan det börjar koka tillsätts den vita chokladen. Rör om i kastrullen tills chokladen har smält. Låt svalna lite.
I en annan kastrull smälter man den mörka chokladen med resten av grädden, smör och stött kardemumma. Låt svalna lite.
Klicka först ut lite av den vita krämen i pajskalet och sedan lite av den bruna däremellan.
Klicka sedan ut den vita på den bruna och tvärtom. Gör cirklar och mönster i chokladen genom att använda en sticka. Toppa med marshmallows. Ställ i frysen tills den stelnar, utan att bli fryst.
Servera med creme fraiche och rivet apelsinskal.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar