fredag 12 november 2010

Kärlekspaj med vitchoklad, kardemumma och Baileys

Hämtad ur filmen Waitress. 6-8 portioner.

Pajdeg
3 dl mjöl
150 g smör
1 msk kallt vatten
2 msk socker

Fyllning
2 dl vispgrädde
½ dl creme fraiche
2 msk Baileys likör
200 g hackad vit choklad
200 g hackad mörk choklad
25 g smör
1,5 tsk stötta hela kardemummakärnor
Ca 25 g minimarshmallows eller klippta stora
Rivet apelsinskal

Gör pajdegen, klä en form och förgrädda i 175 grader ca 10 min.

Värm knappt hälften av grädden, crème fraichen och Baileys. Precis innan det börjar koka tillsätts den vita chokladen. Rör om i kastrullen tills chokladen har smält. Låt svalna lite.

I en annan kastrull smälter man den mörka chokladen med resten av grädden, smör och stött kardemumma. Låt svalna lite.
Klicka först ut lite av den vita krämen i pajskalet och sedan lite av den bruna däremellan.

Klicka sedan ut den vita på den bruna och tvärtom. Gör cirklar och mönster i chokladen genom att använda en sticka. Toppa med marshmallows. Ställ i frysen tills den stelnar, utan att bli fryst.

Servera med creme fraiche och rivet apelsinskal.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...