4-6 portioner.
800 g fläskfilé
1 paket bacon
1 purjolök
1 röd paprika
6 dl vispgrädde (5 dl Milda matextra 4% funkar bra)
2 dl mjölk (mindre mjölk om matextra)
1 burk crème fraiche med paprika och chilismak
2 msk ljus fransk senap
½ smulad köttbuljongtärning
2 tsk soja
1-2 msk krossad rosépeppar
1-2 dl riven ost
Maizena redning
Smör till stekningen
Persilja till garneringen
Skiva purjolöken i cm-tjocka skivor. Tvätta, skiva och hacka paprikan.
Putsa filén fri från fett och hinnor, skär den i 1 cm tjocka skivor.
Knaperstek bacon i het stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Behåll baconfettet i stekpannan. Krydda filén med lite salt och rosépeppar och bryn den hastigt. Ta upp köttet.
Bryn purjolöken och paprikan så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg. Späd med grädden, crème fraichen och mjölken.
Lägg i senap, buljongtärning, soja och rosépeppar.
Låt koka några minuter, lägg sedan ned köttet och låt sjuda 20-30 minuter.
Rör ned osten och smaka av med mera salt och kryddor om det behövs.
Rör ner maizenaredning till lagom tjock sås.
Innan servering: Klipp baconet i bitar och strö över grytan. Klipp lite persilja över.
Servera med kokt potatis, klyftpotatis eller ris och en grönsallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar