fredag 12 november 2010

Rotfrukter på grön bädd

Ett gott vegetariskt alternativ på jul- eller påskbordet. Även ett gott tillbehör till skinkan, köttbullarna och prinskorven. 4-5 personer

500 g fryst grönkål eller spenat
ca 400 g palsternacka och/eller rotselleri
2 dl crème fraiche, gärna lätt
1 ägg
ca 2 dl (ca 100 g) riven lagrad ost
½-1 tsk salt
½ krm svartpeppar
ca ½ dl hackade hasselnötskärnor

Värm ugnen till 225 grader. Tina grönkål eller spenat.
Skala rotfrukterna och skär dem i bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten, ca 5 min och låt dem rinna av.
Blanda grönkål eller spenat med crème fraiche, ägg, 1½ dl av osten, salt och peppar. Bred ut blandningen på ett ugnssäkert fat.
Lägg i rotfrukterna och tryck ner dem lite. Strö över hackade nötter och resten av osten.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...