fredag 12 november 2010

Kreolska söndagsgrytan

Mycket god fläskfilégryta. Perfekt bjudrätt. 4 portioner.

6 hg fläskfilé
2 starka korvar typ kabanosser
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1½ tsk mejram
1 msk mjöl
150 g syltlök
175 g svarta urkärnade oliver
1 röd strimlad paprika
3/4 dl hackad ättiksgurka
3½ dl vispgrädde

Putsa fläskfilén, skär den i tjocka skivor som bultas lätt med handen.
Skär korvarna i skivor och bryn dem i tjockbottnad gryta.
Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filéskivorna i flottet. Krydda med salt, svartpeppar och mejram.
Strö över mjöl och tillsätt syltlök, oliver, paprika, ättiksgurka och korvskivorna.
Slå på grädden och låt puttra ca 10 min.

Servera med ris, klyftpotatis eller pommes frites och en grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...