fredag 12 november 2010

Janssons frestelse

4 portioner som varmrätt

3 gula lökar
1 msk smör
8-10 medelstora potatisar, ca 3/4 kg
1 burk ansjovisfiléer, ca 125 g +
2 msk spad
3-4 dl grädde
1 msk ströbröd

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnssäker form.

Skala och skär löken i tunna skivor. Fräs den mjuk i lite smör i en stekpanna.
Hacka ansjovisen grovt.
Skala potatis och skär den i tunna strimlor.

Lätt i ett lager potatis, därefter lök, ansjovis och sedan resten av potatisen.
Droppa över ansjovisspadet. Häll på grädden. Strö över ströbrödet.

Grädda i nedre delen av ugnen, 45-50 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...