Krämig och god laxpaj. 4 portioner.
Pajdeg
150 g margarin
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
3 msk kallt vatten
½ krm salt
Fyllning
150-200 g rökt lax eller rökputs
1 purjolök
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl crème fraiche
1 tsk dragon
Salt
Peppar
3 msk rostade pinjenötter
2 dl tinade ärtor
Arbeta ihop degen, tryck ut den i en pajform och låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Förgrädda 10 minuter.
Skär laxen i strimlor, ansa och skiva purjolöken.
Vispa samman ägg, mjölk, créme fraiche, dragon, salt och peppar.
Fyll pajskalet med pinjenötter, ärtor, purjolök och lax. Häll över äggblandningen. Grädda i ca 30–40 minuter i 200 grader.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar