fredag 12 november 2010

Påskskinka

1½-2½ kg benfri, rimmad skinka
1 msk timjan

Griljering
1 msk av vardera olja, soja och osötad senap
2 msk finhackad persilja
1 tsk timjan

Sätt ugnen på 175 grader.

Spola skinkan under rinnande kallt vatten. Lägg skinkan på ett stort stycke aluminiumfolie.
Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i skinkan. Hela röret bör vara inne.
Strö timjan över skinkan. Svep om folie väl.
Lägg skinkan i en långpanna och sätt in den i ugnen. Beräkna tiden till 70-85 min per kg skinka.

Ta ut skinkan när termometern visar 70 grader.
Öppna folien, ta bort nät och svål när skinkan svalnat något. Låt skinkan kallna och skär bort allt fett.

Blanda ihop ingredienserna till griljeringen. Pensla skinkan med blandningen.
Griljera i 250 grader ca 10 min.

Skär i skivor och servera på påskbordet.

Som "varmrätt" serveras skinkan med förslagsvis potatis- eller grönsaksgratäng.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...