måndag 9 januari 2012

Pepparrotsfalukorv med dill och morötter

4 portioner

900 g potatis
2 morötter
1 gul lök
600 g falukorv
1 msk smör
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 lagerblad
1 grönsaksbuljongtärning eller 1½ msk fond
1 msk maizena
½-1 msk pepparrot
2 msk hackad dill
Salt
Peppar

Skala potatis, morötter och lök.
Koka potatisen.
Skär morötterna i tunna stavar och skiva löken grovt.
Skär korven i bitar och stek dem tillsammans med morötter och lök i matfettet.
Koka upp grädde och mjölk med lagerblad och buljongtärning. Red av med majsstärkelse utrört i vatten. Smaksätt med pepparrot, dill, salt och peppar.
Lägg korvfräset i såsen och koka upp.

Servera med potatisen och lite extra pepparrot bredvid.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...