torsdag 15 juli 2010

Enkla brödet

Lättbakat bröd som är godast nygräddat. 24 st

50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1½ tsk salt
250 g Kesella Mager kvarg
14-15 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225 grader.
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt salt, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk 30-45 min.

Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen med händerna så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med kniv. Låt degen jäsa ca 20 min. Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
Lägg på ett galler och låt svalna under bakduk.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...