Precis som rubriken säger så är det ett bröd att baka för den late. Mängden beroende på hur stora rutor du skär.
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör
1½ tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella mager kvarg
2 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 30-45 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa ca 20 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut brödet och lägg det på ett galler. Låt brödet kallna under bakduk.
Vid servering låt var och en bryta av sin bit.
Anita
50 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
25 g smör
1½ tsk salt
2 msk honung eller sirap
250 g Kesella mager kvarg
2 dl grahamsmjöl
12-13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, honung, Kesella och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under bakduk i 30-45 min.
Sätt ugnen på 225 grader. Stjälp upp degen på bakplåtspapper i en långpanna. Strö över grahamsmjöl och platta ut degen så att den täcker plåten. Skär degen i rutor med en vass kniv. Låt degen jäsa ca 20 min.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Ta ut brödet och lägg det på ett galler. Låt brödet kallna under bakduk.
Vid servering låt var och en bryta av sin bit.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar