torsdag 15 juli 2010

Äppelmuffin

12 st stora eller 30 st mindre muffins.

125 g smör
1,75 dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4½ dl vetemjöl
1½ dl mjölk

Fyllning
1-2 äpplen
½ tsk kanel
1 msk strösocker

Smörj en muffinspanna för 12 muffins eller sätt ut mindre formar på en plåt.
Rör rumsvarmt smör och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och bakpulver.
Tillsätt vetemjöl och mjölk, rör till en jämn smet. Häll smeten i formarna. Fördela så det är ungefär lika mycket i varje.

Skala äpplena och skär i klyftor. Stick ner äppelbitarna i smeten.
Blanda kanel och socker och strö detta över muffinsen. Alternativt rullar man äppelbitarna i kanel/sockerblandningen.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader, varmluft 175 grader, ca 15-20 min.
Låt svalna.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...