4 pers.
1 gul lök
3-4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
Smör
3-4 msk tacokrydda eller 1 msk italiensk kycklingkrydda
3 msk hackad persilja
1 ägg
½ burk crème fraiche eller crème fraiche chili och paprika
2-3 (visp)grädde
3 dl riven ost
5-6 medelstora potatisar
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken. Strimla kycklingfiléerna och baconet.
Hetta upp smör i en stor stekpanna. Fräs lök, kyckling och bacon på ganska hög värme i ca 10 min. Rör ner taco- eller kycklingkrydda och persilja.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, grädde och ost. Vänd ner kycklingen och lägg alltsammans i en smord ugnssäker form.
Skala och skiva potatisen tunt. Lägg potatisskivorna över fyllningen i ett fjällmönster. Strö ev över ost och persilja. Ringla över lite flytande margarin.
Sätt formen i mitten av ugnen i 20-30 min eller tills potatisen är klar och fått fin färg.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar