söndag 25 juli 2010

Klassisk sommarkyckling

Den blir så otroligt god denna kycklinggryta. Låt inte luras av namnet - grytan kan göras/ätas året runt.

Foto: Lånad från Arla

500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
½ dl färsk gräslök, grovt hackad
1/4 gurka
140 g bacon
750 g potatis

Koka potatisen.

Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.

Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter.

Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av.

Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
Servera med potatisen.

Anita


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...