Den blir så otroligt god denna kycklinggryta. Låt inte luras av namnet - grytan kan göras/ätas året runt.
Foto: Lånad från Arla
500 g kycklingbröstfilé
2 vitlöksklyftor
Smör
2½ dl vispgrädde
1 hönsbuljongtärning
2 tsk dijonsenap
½ dl färsk gräslök, grovt hackad
1/4 gurka
140 g bacon
750 g potatis
Koka potatisen.
Skala och hacka vitlöken. Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna.
Blanda grädde, smulad buljongtärning, senap, vitlök och gräslök i en vid panna.
Lägg i kycklingen och låt koka under lock ca 10 minuter.
Skär gurkan i skivor och halvera dem. Strimla baconet och stek det knaprigt. Låt rinna av.
Rör ner gurkan i såsen vid servering och strö över baconet.
Servera med potatisen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar