torsdag 15 juli 2010

Grahamsbaguetter

Gott till buffén eller som utflyktsmackor. 10 st

25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1½ tsk salt
3 dl grahamsmjöl
10-12 dl vetemjöl
Ägg till pensling

Sätt ugnen på 225 grader.
Rör ut jästen med vattnet. Rör ner salt och grahamsmjöl. Arbeta in det mesta av vetemjölet tills du har en fast och smidig deg som släpper bunkens kanter. Låt den jäsa övertäckt 40 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 10 delar. Forma dem till små avlånga baguetter och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Skåra och låt jäsa under bakduk 15-20min.
Pensla med uppvispat ägg. Grädda 15-20 min tills de fått fin färg.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...