torsdag 15 juli 2010

Brytbröd med honung och örtkryddor

Gott bröd till buffén eller en vanlig sallad eller soppa. 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk eller vatten
100 g margarin
½ dl honung
1 tsk salt
1 msk örtblandning, tex timjan, basilika, oregano
ca 8 dl vetemjöl

Smula ner jästen i ljummen mjölk och rör så att den löser sig.
Tillsätt margarin, honung, salt och kryddor. Rör slutligen ner mjölet till en smidig det. Ställ den att jäsa under bakduk ca 30 min.

Arbeta degen smidig på bakbordet. Rulla degen i 30 lika stora bullar.
Lägg dem ganska tätt på plåt (25x35 cm) med bakpapper. Bröden ska jäsa ihop till en kaka. Jäs bröden under bakduk 30 min.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min i 225 grader. Låt bröden svalna under bakduk.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...