Kan göras i förväg och stå färdig i kylen till severingen. 4 pers.
4-8 skivor rökt lax, beroende på storlek, ca 200 g
2 mogna avokado
200 g räkor med skal
½ dl crème fraiche
50 g ishavsrom
2 tsk pressad citronsaft
Salt
Räksallad
200 g räkor med skal
5 cm gurka
ev ½ röd lök
1 näve blandsallad
Vinägrettesås
½ dl oliv- eller kallpressad rapsolja
1 tsk flytande honung
Pressad citron
Lägg en stor skiva lax eller flera mindre i en liten skål eller kopp. Låt de hänga över kanten. Skär avokadon i små kuber. Skala räkorna och skär i mindre bitar.
Rör samman avokado, räkor, crème fraiche, ishavsrommen och pressad citronsaft. Smaka av med salt.
Fyll laxskålarna med räk- och avokadoröran. Vik laxsidorna över röran så att det blir ett paket. Täck paketen med plastfolie och låt stå i kylen tills de skall serveras.
Skala räkorna till salladen. Tärna gurkan fint. Skala och tärna löken fint.
Dela salladen i mindre bitar. Blanda samman allt.
Rör samman oljan och honungen till såsen. Smaka av med pressad citron.
Stjälp upp laxpaketen på portionstallrikar och toppa dem med räksalladen. Ringla över vinägrettesåsen.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar