torsdag 15 juli 2010

Kolaspäckade chokladmuffin

Smarrigt goda muffins med Polly i.
12 stycken

75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3,5 dl vetemjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
ca ½ påse Polly eller
ca ½ påse chokladkola tex Riesen

Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut 12 muffinsformar på en plåt.
Smält smöret, blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop alla torra ingredienser och vispa ner i smeten. Tillsätt det smälta smöret och rör ihop till en jämn smet.

Låt gärna smeten stå och dra i kylskåpet i 1-2 timmar. Då hinner mjölet svälla och muffinsarna blir toppigare. Låter du bli kan muffinsarna flyta ut över kanten på formen - men är lika goda!

Fördela lite smet i botten på varje form. Lägg i 3 Polly eller 1 chokladkola och häll på resten av smeten. Fyll bara formarna till två tredjedelar eftersom muffins sväller under gräddningen. Se till att karamellerna täcks av smet, annars bränns de.
Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.

Ta ut och täck med kökshandduk tills de svalnat - eller servera ljumna. Pudra ev över florsocker vid serveringen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...