lördag 4 december 2010

Parmesanfylld lövbiff med ugnsstekt potatis

Väldigt goda lövbiffar. Passar att ha Salladstallrik med räkor som förrätt, se min kokbok. 4 personer.

1 skiva dygnsgammal bröd
1 fint hackad inlagd paprika
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl riven parmesanost
½ dl hackad persilja
4 skivor lövbiff, ca 600 g
Matfett till stekning
Salt
Peppar

Paprikasås
1 röd strimlad paprika
1½ dl vatten
½ grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
Salt
Peppar

Ugnsstekt potatis
10-12 mandelpotatisar
2 msk olivolja
Salt
Peppar

Smula brödet och blanda med paprikan, vitlöken, osten och persiljan. (det går bra att köra allt i en mixer till en smet).
Fördela röran på lövbiffarna. Lägg röran på ena kötthalvan och vik över andra halvan. Ställ köttet åt sidan.

Tvätta potatisarna rena och dela dem på mitten. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek potatisarna med snittytan neråt tills de fått fin färg. Vänd dem och salta och peppra. Sätt in stekpannan i ugnen på 200 grader i 20 min.

Gör såsen
Koka paprikan med vattnet, buljongen och grädden i ca 10 min. Mixa såsen slät och sila genom finmaskig sil. Smaksätt med salt och peppar.

Stek köttet gyllenbrunt på båda sidorna och krydda med salt och peppar.
Ta ut potatisen ur ugnen och servera med köttet och såsen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...