onsdag 1 december 2010

Orientalisk fiskgryta

En god gryta som lätt kan förvandlas till soppa om man föredrar det.  4 personer.

2 tsk smör
3 dl skivad purjolök
1 tsk curry
3 potatisar i bitar om 2-3 cm
1 stor morot i bitar
2½ dl mjölk
2½ dl vatten
2 msk Hummerfond
½ tsk salt
2 tsk maizena
1 msk vatten
400 g torskfilé eller annan fisk
150 g skalade räkor
2 msk hackad dill
Malen vitpeppar

Mjukfräs purjolök i margarin i en kastrull.
Rör i curry och låt den fräsa med en liten stund.
Lägg i potatis och morotsbitar. Tillsätt vatten, mjölk, fond och salt.
Vispa ihop maizena och vatten och red av grytan. Låt grytan koka upp.
Skär fisken i 2 cm stora bitar och lägg dem i grytan.
Låt grytan koka på svag värme ca 7 min. Rör då och då.
När fisken är färdig, tillsätt räkor och hackad dill.
Hetta upp grytan, smaka av med salt och peppar.
Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...