onsdag 1 december 2010

Räkor och fisk med feta

Hälleflundra är en god fisk som iallafall jag köper alldeles för sällan.
4 personer.

0,5 msk smör
0,5 dl olivolja
500 g hälleflundrafilé, i mindre kuber
1 rödlök, i skivor
1 vitlöksklyfta, finhackad
0,5 paket frysta kronärtskockshjärtan, (100g)
1 paket coctailtomater, delade, (250 g)
250 g räkor med skal, skalade
150 g grekisk feta, i bit
2 krm salt
2 krm peppar
1 färsk basilika, kruka
280 g ris

Sätt ugnen på 225°C. Koka upp vatten i en kastrull. Lägg i fisken och ta upp den efter 30 sekunder. Lägg fisken i en smord ugnsform.

Hetta upp en panna med olja. Fräs lök, vitlök och kronärtskockshjärtan i en panna. Salta och peppra. Fördela över fisken tillsammans med räkor och tomater. Täck med skivor av fetaost och ringla över rikligt med olivolja.

Baka i ugn ca 5-7 min tills fetaosten fått färg. Strö över basilikablad. Servera med ris.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...