lördag 4 december 2010

Fransk renskav

Gillar man inte renskav går det lika bra med tex strimlad lövbiff. 4 personer.

1 förpackning fryst renskav, ca 240 g
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
1 msk vetemjöl
2½ dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk soja
1 msk fransk senap
1 dl hackad färsk eller fryst gräslök

Pasta

Halvtina renskaven. Skala och hacka löken eller vitlöken. Bryn renskaven i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta.
Fräs löken och rör ner den i grytan.
Vispa ut mjölet i grädden. Häll i grädden och vattnet i grytan. Smula i buljongtärningen och rör i soja, senap och gräslök. Låt såsen koka i 3 min.

Servera till nykokt pasta.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...