onsdag 1 december 2010

Skaldjursgratinerad spätta

Viktväktarmat kan kanske behövas emellanåt. 1 vv person.

150 g spätta eller annan mager plattfisk
2 msk kräftost
½ dl lätt mjölk
1 msk dill
Salt
1 dl skalade räkor

Pressad potatis eller
1½ dl kokt ris
Citron
Dill
Grönsallad

Bred ut fiskfiléerna, salta mycket lätt och klicka på 1 msk av kräftosten. Rulla ihop och lägg i ugnsform.
Rör ut resterande kräftost, dvs 1 msk, med lättmjölk och dill.
Ringla blandningen över fiskrullarna.
Gratinera ca 20 min i 200 grader tills fisken är genomkokt.
Eller laga till 2-3 min i mikrovågsugn - tiden beror i båda fallen på hur tjocka fiskfiléerna är.

Lägg på ett par räkor och fräsch dill precis före serveringen.
Servera med pressad potatis eller kokt ris, citron och grönsallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...