onsdag 1 december 2010

Tortillachipstallrik med kyckling

Mycket god tacorätt. 4-6 personer.

1 påse taco chips eller nachos
1 burk matlagningsyoghurt
4 dl riven ost, typ cheddar
1 kg kycklingfiléer eller 1 grillad kyckling, tärnad
2 dl purjolök, strimlad
1 paprika, tärnad
Smör
1-2 påse Old el paso tacokryddmix
1 ½ dl vatten
Oliver
Jalapeños

Tillbehör
Salsa

Sätt ugnen på 225°C.
Lägg chipsen i en ugnsfast form.
Blanda yoghurt och 2 dl riven ost och bred ut blandningen över chipsen.

Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Fräs kyckling, tillsätt purjolök och paprika, fräs en stund. Tillsätt kryddmix och vatten. Rör om. Låt sjuda på svag värme ca 10 min eller tills vattnet kokat in.

Bred fyllningen över chipsen. Garnera med oliver och jalapeños. Strö på ost.
Värm formen i ugn, ca 5 min, tills osten smält.
Toppa med salsa.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...