En gammaldags söndagsmiddag. 4-6 personer.
1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor
12 ansjovisfiléer
1 gul lök, finskuren
Smör
Sås
3 dl vatten eller steksky
1-2 köttbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
½ dl rödvin
3 msk vetemjöl
Till avsmakning av såsen
Ansjovisspad
Portvinsgelé
Salt
Svartpeppar
Tillbehör och dekor
Citron
Persilja
Banka ev ut köttskivorna. Fördela ansjovis och lök. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i gryta och vispa ev ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet och tillsätt smulad buljongtärning. Låt småkoka ca 20 min eller tills ruladerna är möra.
Ta upp dem ur grytan. Tillsätt grädden och vetemjölet utrört i vinet. Lätt tillbaka ruladerna och låt småputtra ett par min till. Smaka av.
Bjud ex ostgratinerat potatismos till liksom kokta morötter som smörrullas i het stekpanna. Lingonsylt är inte heller fel.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar