lördag 4 december 2010

Nötrulader med gräddsås

En gammaldags söndagsmiddag. 4-6 personer.

1 kg nötinnanlår, 12 tunna skivor
12 ansjovisfiléer
1 gul lök, finskuren
Smör

Sås
3 dl vatten eller steksky
1-2 köttbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
½ dl rödvin
3 msk vetemjöl

Till avsmakning av såsen
Ansjovisspad
Portvinsgelé
Salt
Svartpeppar

Tillbehör och dekor
Citron
Persilja

Banka ev ut köttskivorna. Fördela ansjovis och lök. Rulla ihop och fäst med tandpetare.

Bryn ruladerna runt om. Lägg över dem i gryta och vispa ev ur stekpannan med vatten. Häll vätskan över köttet och tillsätt smulad buljongtärning. Låt småkoka ca 20 min eller tills ruladerna är möra.

Ta upp dem ur grytan. Tillsätt grädden och vetemjölet utrört i vinet. Lätt tillbaka ruladerna och låt småputtra ett par min till. Smaka av.

Bjud ex ostgratinerat potatismos till liksom kokta morötter som smörrullas i het stekpanna. Lingonsylt är inte heller fel.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...