Förrätt eller buffé, ljummen eller kall. En cheesecake med många möjligheter.
15 Digestive, råg
75 g smör
Fyllning
500 g Arla köket kesella kvarg
2 ägg
5 soltorkade tomater i olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g Apetina fetaost
Topping
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika
Sätt ugnen på 175°.
Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.
Vispa ihop kvarg och ägg till en slät kräm.
Finhacka tomaterna. Rör ner tomat, salt och peppar.
Smula osten grovt. Fördela osten på botten och häll över kvargblandningen.
Grädda ytterligare ca 30 min.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar