fredag 12 november 2010

Cheesecake med apetinaost

Förrätt eller buffé, ljummen eller kall. En cheesecake med många möjligheter.

15 Digestive, råg
75 g smör

Fyllning
500 g Arla köket kesella kvarg
2 ägg
5 soltorkade tomater i olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
150 g Apetina fetaost

Topping
250 g körsbärstomater
1 kruka basilika

Sätt ugnen på 175°.

Krossa eller mixa kexen fint.
Smält smöret och rör ner smulorna.
Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 7 min.

Vispa ihop kvarg och ägg till en slät kräm.

Finhacka tomaterna. Rör ner tomat, salt och peppar.
Smula osten grovt. Fördela osten på botten och häll över kvargblandningen.
Grädda ytterligare ca 30 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...