onsdag 1 december 2010

Vitlöksbullar

Goda bullar att servera på buffébordet eller som tillbehör till sallader, pajer eller soppa. Servera dem gärna lite varma. 25 bullar.

100 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk timjan
8 dl vetemjöl

Pensling
4 msk smält smör

Smält smöret i en kastrull. Häll över mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet och häll på resten, tillsätt salt, vitlök, ½ msk timjan och mjölet. Arbeta degen smidig. Ta upp den på mjölat bakbord.

Dela degen i ca 25 lika stora bullar. Rulla varje bulle i smält matfett. Sätt bullarna tätt, tätt i en liten långpanna, ca 25x35 cm eller i en stekpanna. Strö över resterande del av kryddan och låt allt jäsa 30-35 min. Grädda i 225 grader ugn ca 15 min.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...