2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk eller vatten
Topping
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner mjölblandningen.
Tillsätt det smälta smöret blandat med vätskan. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 40 min.
Stjälp upp och låt svalna under formen.
Topping
Låt smör och socker koka ihop i en kastrull. Tag kastrullen från värmen.
Tillsätt vaniljsocker, äggula och ca 1/3 av kokosen. Rör till en jämn smet.
Häll glasyren jämnt över hela kakan. Låt kallna. Strö över resten av kokosen.
Tips
Bjud vispad grädde och jordgubbar till.
Anita
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk eller vatten
Topping
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner mjölblandningen.
Tillsätt det smälta smöret blandat med vätskan. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 40 min.
Stjälp upp och låt svalna under formen.
Topping
Låt smör och socker koka ihop i en kastrull. Tag kastrullen från värmen.
Tillsätt vaniljsocker, äggula och ca 1/3 av kokosen. Rör till en jämn smet.
Häll glasyren jämnt över hela kakan. Låt kallna. Strö över resten av kokosen.
Tips
Bjud vispad grädde och jordgubbar till.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar