torsdag 30 september 2010

Solkaka

En sockerkaka med topping
2 ägg
2 dl socker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
50 gram smör
1 dl mjölk eller vatten

Topping
100 gram smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokosflingor

Sätt ugnen på 175 gr. Smörj och bröa en form.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjölet med bakpulvret och vaniljsockret.
Rör ner mjölblandningen.
Tillsätt det smälta smöret blandat med vätskan. Rör om till en jämn smet.
Häll smeten i formen. Grädda på nedersta falsen i ca 40 min.

Stjälp upp och låt svalna under formen.

Topping
Låt smör och socker koka ihop i en kastrull. Tag kastrullen från värmen.
Tillsätt vaniljsocker, äggula och ca 1/3 av kokosen. Rör till en jämn smet.
Häll glasyren jämnt över hela kakan. Låt kallna. Strö över resten av kokosen.

Tips
Bjud vispad grädde och jordgubbar till.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...