10 bitar
2 ägg
3 dl socker
100 g mald sötmandel
1,25 dl vetemjöl
100 smält smör
Topping
200 g schweizernötchoklad
7 msk grädde
1 msk smör
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke ca 5 min.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och sist smöret. Se till att smeten
är jämn.
Häll smeten i en smord och bröad kakform, gärna med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i en kastrull över ett vattenbad eller på låg värme. Rör ner grädden och till sist smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Tips
Servera gärna med citrongräddglass med hallon.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar