Foto: Lars Paulsson. Lånad av Allt om Mat
2 portioner, Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett
2 kycklingfiléer (250 g)
1 gul lök
1
morot
2 tsk
smör
1,5 dl
vatten
½ hönsbuljongtärning
3 ansjovisfiléer
4 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk
vetemjöl
1,5 dl
lagalätt, (Kelda 5 %)
1 msk
persilja, hackad
Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.
Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.
Låt allt koka ca 10 minuter.
Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter.
Strö över persilja och servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar