onsdag 1 september 2010

Herrgårdsgryta med kyckling

En klycklinggryta blir det också att ta med till Funäsdalen, så är hela veckans mat klar.


Foto: Lars Paulsson. Lånad av Allt om Mat
2 portioner, Ca 395 kcal per portion, varav 10 g fett
 
2 kycklingfiléer (250 g)
1 gul lök
1 morot
2 tsk smör
1,5 dl vatten
½ hönsbuljongtärning
3 ansjovisfiléer
4 kryddpepparkorn
2 lagerblad
1 tsk vetemjöl
1,5 dl lagalätt, (Kelda 5 %)
1 msk persilja, hackad
 
Skär kycklingen i bitar. Skala och klyfta löken. Skala och skiva moroten.
 
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Lägg i och fräs löken.
Tillsätt morötter, vatten, smulad buljong, ansjovis, pepparkorn och lagerblad.
Låt allt koka ca 10 minuter.
 
Rör ut mjölet i lite av gräddmjölken, tillsätt resten och rör ner i såsen. Låt koka ytterligare några minuter.
 
Strö över persilja och servera med kokt potatis.
 
Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...