torsdag 30 september 2010

Färsbiff med fetaröra

En annorlunda och god variant på hamburgare. 4 port

600 gram nötfärs
1 ägg
½ finhackad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Fetaröra
200 gram fetaost
1 msk olivolja
½ kruka basilika, strimlad

Tillbehör
4 pitabröd
½ salladshuvud, finstrimlat
½ gurka, skivad
4 tomater, skivade
1 paprika, röd eller grön, strimlad
½ lök, skivad

Blanda färsen med ägg, vitlök, salt och peppar. Forma 8 lite platta pannbiffar och stek dem 3-4 min på varje sida.

Mixa eller mosa fetaosten med olja och basilika.

Förbered grönsakerna.

Värm pitabröden i ugnen, skär av toppen och fyll dem med grönsaker, hamburgare och fetaoströran.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...