onsdag 1 september 2010

Kycklingpaj med tomat och fetaost

Ännu en paj som får följa med till Funäsdalen då det är praktiskt mat att frysa och ta med.
Foto lånat från Ica-kuriren.se
Pajskal
3 dl vetemjöl (gärna vetemjöl med fullkorn)
150 g smör
2-3 msk iskallt vatten

Fyllning
1 grillad kyckling (urbenad och i mindre bitar)
1 gul paprika i bitar
1/3 strimlad purjolök
10 körsbärstomater
100 g fetaost i tärningar
Salt
Peppar

Äggstanning
2 dl crème fraiche
3 ägg

Tillred degen snabbt, i matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassat till pajformen (28 cm diameter) och lägg i. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar.

Fräs paprika och purjolök i några minuter, krydda, låt svalna lite och fördela därefter fyllningen i pajskalet. Lägg i kyckling, tomater och fetaost.
Vispa samman ägg-stanningen, krydda med salt och peppar, häll det över grönsakerna och osten.

Grädda i 200 grader ca 35 minuter eller tills äggstanningen stannat och fått fin färg.
Serveras med en sallad.

Tips: Tillsätt färskhackade örtkryddor.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...