torsdag 30 september 2010

Maränger med choklad

3 äggvitor
3 dl socker
50 g mörk choklad 70%
ev 10 droppar pepparmyntsolja

Vispa äggvitor med 3 dl socker. För att få marängmassan blank och fin bör du placera vispskålen över en gryta med mycket hett eller knappt sjudande vatten. Smeten ska vispas riktigt tjock innan du ringlar i 50 g smält choklad och ev pepparmyntsolja.
Rör inte om för mycket utan låt chokladen bilda ett strimmigt mönster.

Klicka ut ca 24 matskedstora maränger eller ca 12 större maränger på plåt täckt med bakplåtspapper.

Skjut in plåten på mittfalsen i 125° varm ugn och låt marängerna stå inne i 60 minuter.

Låt marängerna kallna på galler och förvara dem i burk med tättslutande lock.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...