100 g smör
100 g After Eight plattor
2 ägg
2 dl socker
2½ dl vetemjöl
2½ msk kakao
1½ tsk bakpulver
Glasyr
150 g After Eight plattor
Ugn 175 grader.
Smörj och bröa en form ca 21 cm i diameter (springform).
Smält smöret, tag pannan från spisen. Bryt ner mintchokladplattorna, låt smälta och rör till en jämn smet.
Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt chokladblandningen under omrörning, rör noga.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen, grädda i ca 18 minuter i 175 grader.
Ta ut kakan och täck toppen med mintkakor. Grädda ytterligare 5 minuter tills mintkakorna har smält. Tag ut kakan och bred ut chokladen i ett jämt täcke över toppen.
Låt stelna och ta sedan försiktigt bort formens kant. Förvara kallt.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar