måndag 28 november 2011

Kycklingfilé med soltorkade tomater- och basilikasås


En väldigt god gratäng på kycklingfilé med soltorkade tomater- och basilikasås. En perfekt bjudrätt då allt kan förbereds fram till gratineringen.

4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
Salt
Peppar
1 msk smör
1 dl basilika
4 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
10 körsbärstomater

Sätt ugnen på 200 grader.

Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör. Lägg i en ugnsform.

Mixa ihop basilika, soltorkade tomater, grädde och fond.

Häll såsen över kycklingen och gratinera i 10 minuter.

Dela körsbärstomaterna och strö över.

Gratinera ytterligare ca 10 minuter.

Servera med ris eller klyftpotatis och broccoli eller en sallad.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...