En väldigt god gratäng på kycklingfilé med soltorkade tomater- och basilikasås. En perfekt bjudrätt då allt kan förbereds fram till gratineringen.
4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
Salt
Peppar
1 msk smör
1 dl basilika
4 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
10 körsbärstomater
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör. Lägg i en ugnsform.
Mixa ihop basilika, soltorkade tomater, grädde och fond.
Häll såsen över kycklingen och gratinera i 10 minuter.
Dela körsbärstomaterna och strö över.
Gratinera ytterligare ca 10 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis och broccoli eller en sallad.
Anita
4 portioner
4 kycklingfiléer, ca 500 g
Salt
Peppar
1 msk smör
1 dl basilika
4 soltorkade tomater i olja
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
10 körsbärstomater
Sätt ugnen på 200 grader.
Krydda kycklingen (dela ev filéerna tvärsöver så det blir 2 tunnare bitar) och bryn den i smör. Lägg i en ugnsform.
Mixa ihop basilika, soltorkade tomater, grädde och fond.
Häll såsen över kycklingen och gratinera i 10 minuter.
Dela körsbärstomaterna och strö över.
Gratinera ytterligare ca 10 minuter.
Servera med ris eller klyftpotatis och broccoli eller en sallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar