Verkligen god gratäng med svamp och bacon. Bra bjudmat. 4 portioner
600 g fläskfilé
3 tomater
1 pkt bacon
Champinjoner, kantareller eller trattkantareller
3-4 dl grädde
2-3 msk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk kalv- eller kantarellfond
1-2 dl riven ost
½-1 krm Cayennepeppar
Klipp bacon i småbitar, bryn och låt rinna av på papper. Skiva svampen, stek och lägg åt sidan. Skär fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor. Bryn på båda sidor i stekpanna, salta och peppra.
Skiva tomaterna och lägg i botten på en smord ugnsfast form. Lägg den brynta fläskfilén över tomaterna och strö svamp och bacon över.
Vispa ur stekpannan med 3-4 dl grädde, tillsätt senap, vitlök och kalvfond. Salta, peppra och smaka av med cayenne.
Häll över såsen i den ugnsfasta formen och strö över den rivna osten. Gratinera i 225grader i ca 20 minuter tills det fått fin färg.
Servera med bandspagetti och en sallad eller kokt broccoli.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar