I min familj tycker vi att det ska vara saffran i lussebullar annars är det ju vanliga bullar. Detta är en variant på lussebullar som vi tycker blir väldigt goda.
Ca 32 st
100 gram smör
3 dl mjölk
25 gram jäst för söta degar
1 paket (0,5 g) saffran
1 dl vit baksirap
2 krm salt
1 ägg
ca 11 dl (660 g) extra fint vetemjöl
Fyllning
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Råsocker
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser men spar lite mjöl till utbakningen.
Arbeta kraftigt till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 20 min.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x35 cm. Bred på fyllningen.
Rulla ihop från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär varje rulle i ca 16 bitar och lägg med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta 20-30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på råsocker. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader, 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Anita
Ca 32 st
100 gram smör
3 dl mjölk
25 gram jäst för söta degar
1 paket (0,5 g) saffran
1 dl vit baksirap
2 krm salt
1 ägg
ca 11 dl (660 g) extra fint vetemjöl
Fyllning
100 gram rumsvarmt smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Råsocker
Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Smula jästen i en bunke, häll över degvätskan och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt övriga ingredienser men spar lite mjöl till utbakningen.
Arbeta kraftigt till en smidig och blank deg. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 20 min.
Rör samman ingredienserna till fyllningen.
Ta upp och knåda degen på mjölad arbetsbänk. Dela i 2 delar och kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x35 cm. Bred på fyllningen.
Rulla ihop från båda långsidorna så att rullarna möts på mitten. Skär varje rulle i ca 16 bitar och lägg med snittytan uppåt på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa övertäckta 20-30 min.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på råsocker. Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader, 6-8 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar