lördag 26 november 2011

Italiensk basilikakotlett

Mozzarellagratinerad kotlett på en bädd av pasta - viva Italia!
4 portioner

4 stora fläskkotletter
Smör till stekning
Salt
Peppar
4 skivade tomater
2 dl riven ost, mozzarella eller gräddost
2 tsk färsk eller fryst hackad basilika eller 1 tsk torkad

Servering
2 msk tomatpuré
2 dl grönsaksbuljong
2 msk klippt persilja
1 krossad vitlöksklyfta
4 portioner pasta

Skär bort det mesta fettet, skåra kanten. Stek kotletterna i smör ca 2 minuter per sida. Salta, peppra och lyft över till ugnsfat.

Lägg skivad tomat på kotletterna. Täck med riven ost blandad med basilika. Gratinera i 225 º tills osten smält, 7-8 minuter.

Häll bort en del av fettet i stekpannan, vispa sedan ur den med tomatpuré och buljong som du smaksatt med persilja och vitlök. Lägg upp den kokta pastan. Häll på buljongen. Lägg kotletterna överst.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...