En utmärkt rätt för festligare tillfällen. 4 portioner
4 stora fläskkotletter
Salt
Marinad
1 msk olivolja
1 msk soja
1 msk flytande honung
1 lime, saft och rivet skal
1 krm smulad rosmarin
2 krm svartpeppar
Grönsaksröra
1 msk olivolja
1 tärnad gul lök
½ tärnad squash, ca 3 dl tärningar
1 burk krossad tomat
1 krossad vitlöksklyfta
1 dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
Servering
4 stora bakade potatisar
4 msk krämig dessertost med vitlöks eller pepparrotssmak
1 lime i klyftor
Skrubba potatisarna rena och pricka dem lätt i skalet. Baka i 200 grader ca 50-60 min.
Blanda marinaden och lägg i kotletterna 30 min. Stek eller grilla dem 3-4 min per sida, salta lätt.
Hetta upp oljan och mjukfräs löken i den. Blanda i squash, tomat, vitlök och buljong. Sjud sakta till en mustig röra 15-20 min, späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar.
Servera kotletterna med limeklyftor, grönsaksröra och bakad potatis med 1 msk dessertost i varje potatis.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar