lördag 26 november 2011

Kotlettrad med frukt och grönt

4 portioner

Ca 1 kg kotlettrad med ben
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1-2 tsk franska örter eller enbart timjan
3/4 kg potatis av fast sort
8-10 smålökar
2-3 morötter
1-2 squash
2-3 syrliga äpplen
1 tsk salt

Sätt ugnen på 175 grader. Skär köttet i skivor ända ner mot benet men låt benet vara kvar. Lägg köttet i en stor ugnssäker form eller långpanna. Gnid in köttet med salt, peppar och örtkryddor. Stek köttet i ugnen ca 30 minuter.

Skala potatis, lök och morötter. Skölj squash och äpplen. Skär potatisen i klyftor, morötterna och squashen i bitar och äpplena i klyftor. Lägg potatis, morötter och lök i formen och salta lätt. Fortsätt att steka ca 20 minuter.

Höj värmen till 250 grader och lägg i squash och äpplen. Stek tills allt har fått fin färg, köttet är genomstekt och potatis och grönsaker är mjuka, ytterligare 15-20 minjuter.

Skär loss köttet från benen och servera med potatis, grönsaker och äpplen.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...