lördag 26 november 2011

Marinerad kotlettournedos med gul paprikasås och jasminris

God mat när benfri fläskkotlett på bit är på extrapris. 4 portioner

4 skivor à 3 cm benfri fläskkotlett
4 skivor lufttorkad skinka

Marinad
½ tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
½ msk olivolja

Paprikasås
400 g gul paprika, 2-3 st
1 grönsaksbuljongtärning + 1½ dl vatten
100-125 g smör
½-1 krm cayennepeppar
ev 1 tsk gurkmeja
Salt

Tillbehör
4 portioner kokt jasminris
Smörstekta klyftor av körbärstomater
Grön sparris, lättkokt

Putsa köttbitarna. Blanda sambal, soja och olja och pensla köttet på båda sidor. Linda en skiva skinka omkring varje köttbit och bind om med snöre eller fäst med tandpetare.

Paprikasåsen
Dela och kärna ur paprikan samt skär i mindre bitar. Koka paprikan mjuk i vattnet med buljjongtärningen, 6-8 min.
Lägg smöret, gurkmejan och cayennepeppar i en matberedare.
Slå paprikakoket i beredaren och kör tills du får en slät sås. Passera såsen genom ett finmaskigt durkslag. Smaka ev av med salt om det behövs.

Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset och förbered resten av tillbehören. Pensla köttet ytterligare med en aning olja och salta lätt. Ställ det i en ugnsäker form i övre delen av ugnen.
Stek köttet 15 min eller till 65 grader.

Lägg upp på tallrikar och garnera med den kokta sparrisen, smörstekta tomaterna, paprikasåsen och riset.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...