lördag 26 november 2011

Rosmarinkryddad kotlettrad

Hel kotlettrad kan man ofta köpa på extrapris. 4 portioner

1½ kg kotlettrad, ca 20 cm
2 tsk rosmarin
Salt
Kryddnejlikor
3-5 bakpotatis, beroende på storlek
Olja
1-2 stånd blekselleri
2 dl kycklingbuljong, tärning eler fond (ev glukos- & laktosfri)

Stöt rosmarin tillsammans med en tsk salt i mortel. Gnid kött och bensida med kryddblandningen och späcka köttet med nejlikor.

Lägg köttet i ugnsfast form i ugn, 175 grader. Stek kotlettraden i 1-1½ timme.

Klyv bakpotatisarna på längden, pensla med olja och strö över lite salt och rosmarin. Potatisen kan med fördel läggas runt köttet de sista 40 minuterna.

Ta loss selleristjälkarna, skölj dem väl och koka dem i lättsaltat vatten. Låt dem bli knappt mjuka, spola av och lägg dem i ugnsfast form, späd med ca 2 dl kycklingbuljong. Stek i ugn (175 grader) ca 15 minuter.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...