torsdag 30 september 2010

Fylld italiensk köttfärslimpa

En ljuvligt god köttfärslimpa med mozzarella och soltorkade tomater. 4 port.
0,5 dl ströbröd
1 dl vatten
500 gram köttfärs
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar

Fyllning
3 msk pesto
5 marinerade soltorkade tomater
125 gram Mozzarella
140 gram bacon

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ströbröd och vatten och låt svälla 5 min.
Rör i färs, ägg, salt och peppar och rör till en jämn smet.

Platta ut färsen på en vattensköljd skärbräda eller bakplåtspapper. Bred pesto över och lägg på strimlade tomater och mozzarella i bitar.

Rulla ihop till en limpa och linda baconskivor runt om.
Lägg färslimpan på ett smort fat och baka i 40 min.

Servera med pasta eller klyftpotatis, sallad eller broccoli.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...