lördag 26 november 2011

Skinkfilé Provencale

4 personer

0,6 kg skinkfilé, eller 6 skinkfiléer
1 paket bacon
8 potatisar)
2 msk olivolja
1 gul lökar
2 kvistar färsk rosmarin
8 tomater
0,5 tsk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor
1 knippa persilja
1 dl crème fraîche
1-2 vitlöksklyftor

Borsta potatisen och skär den i ½-1 cm tjocka skivor. Blanda med olivolja, lite salt och vitpeppar och rosta dem i ugn, 175°C, ca 20 minuter. Tillsätt sedan lökklyftor, rosmarin och baconskivor, som får rosta med de sista 10 min.

Dela tomaterna och blanda med salt, socker och olivolja. Lägg i en ugnsfast form och rosta dem i ugn, 175°C, 10-15 min.

Hacka vitlök och persilja. Gör flera små fickor i skinkfilén och fyll dem med hacket. Salta och mal vitpeppar över. Bryn skinkfiléerna i smör i en stekpanna några min tills de fått fin färg. Stek klara i ugn i 175°C ca 5 min eller tills innertemperaturen är 65°C (använd gärna stektermometer).

Blanda crème fraiche och hackad vitlök, smaka av med salt och vitpeppar. Lägg upp skinkfiléerna och tomater på ett fat med såsen vi sidan om.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...