onsdag 22 juni 2011

Fläderbål

Sommar = bål. 20 glas

0,75 l vodka
0,5 l jordgubbar
7 st citron(er)
2 l Flädercider
0,5 l Mineralvatten
Is

Kan förberedas innan
Skär citronerna i klyftor och dela jordgubbarna. Grunda bålskålen med vodka, citron och jordgubbar. Ställ upp glasen i raka led, gärna med ett jordgubbsgarnityr på kanten.

Fyll upp med flädercider, sodavatten och massor av is när de första gästerna har gjort sig hemmastadda.

Extrapoäng får det här bålet om man kommer över den kinesiska frukten litschee – den smakar nämligen lite som fläder och ger en kul exotisk effekt. Litschee gör sig bättre som garnityr än som simmande frukt i bålet. Det tjocka skalet och kärnan går nämligen inte att äta.

Anita

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...