4 portioner
500 g kycklingkött, lår- eller bröstfilé
1 gul lök
250 g broccoli
1 röd paprika
2 påsar taco kryddmix
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche
200 g Philadelphiaost
2 dl mjölk
Lasagneplattor
1 dl riven gratängost
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
Rör i crème fraiche, philadelphiaost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
Täck botten på en smord ugnsform, 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
Gratinera i ugnen i 30-40 minuter.
Servera med en grönsallad.
Anita
500 g kycklingkött, lår- eller bröstfilé
1 gul lök
250 g broccoli
1 röd paprika
2 påsar taco kryddmix
1½ dl vatten
2 dl crème fraiche
200 g Philadelphiaost
2 dl mjölk
Lasagneplattor
1 dl riven gratängost
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och finhacka löken. Skär broccolin i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar.
Skär kycklingen i lillfingerstora strimlor. Stek kyckling och grönsaker i 1 msk olja i 5 minuter. Tillsätt taco kryddmix och vatten.
Rör i crème fraiche, philadelphiaost och mjölk. Koka upp kycklingragun.
Täck botten på en smord ugnsform, 20x30 cm, med ett tunt lager kycklingragu. Lägg på ett lager lasagneplattor. Varva 2 lager med ragu och plattor. Avsluta med ett lager ragu. Strö över osten.
Gratinera i ugnen i 30-40 minuter.
Servera med en grönsallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar