God gratäng som kan förberedas fram till gratineringen. 4 portioner
2 stora kycklingfiléer
6 dl okokt pasta
1 röd paprika
½ gul lök
1-2 dl champinjoner
1 pkt strimlad bacon
2 dl crème fraiche paprika & chili
2 dl matlagningsgrädde
1 dl tacosås, mild eller medium
1-2 dl riven ost
Vitpeppar
Kycklingkrydda
Sätt ugnen på 225 grader.
Tärna paprikan, hacka löken och strimla kycklingen. Skiva champinjonerna.
Stek kycklingen i lite matfett. Krydda med peppar och kycklingkrydda. Ta upp ur pannan när den är genomstekt och lägg åt sidan.
Koka pastan enl anvisning på paketet.
Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg, tillsätt paprikan och låt den fräsa med. Tillsätt kyckling, crème fraiche, grädde och tacosås. Låt koka ihop.
Häll den kokta pastan i en ugnsform och häll sedan på kycklingröran. Strö på riven ost och gratinera i ugnen 15-20 minuter eller tills det fått fin färg.
Servera med sallad.
Anita
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar